Ontbijtmuffins met Griekse Yoghurt en zomerfruit 


Super lekker voor het hele gezin 😋

Heerlijke ontbijtmuffins met Griekse yoghurt maak ik de avond van te voren, zodat je ’s ochtends alleen nog maar je muffin hoeft te pakken en kunt ontbijten. De havermoutmeel maak ik zelf door havermout in de keukenmachine te malen tot fijn meel. Bosbessen is mijn favoriet.

Ingrediënten (6 muffins):

50 gram amandelmeel, 50 gram havermoutmeel, 125 ml Griekse yoghurt, handje blauwe bessen of frambozen (bevroren), handje rozijnen, 1 rijpe banaan, 1.5 tl bakpoeder, 1 ei, 1 flinke theelepel kaneel. 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten in een kom. (Meel, bakpoeder, kaneel, geprakte banaan, ei, Griekse Yoghurt). Als laatste doe je de bosbessen en/of rozijnen erbij. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak in het midden van de oven in 25 min. bruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.

Tip

Test de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins gaar.

De muffins kun je 5 dagen bewaren in de koelkast.

De vriezer kan ook. Wikkel ze luchtdicht in folie. Zo heb je altijd voldoende muffins in huis. 

Variatie

Voor de chocola liefhebbers: vervang de bosbessen door 2 eetlepels cacao en voeg een handje hazelnoten en stukjes pure chocola toe. 

Voor de zoetliefhebbers: voeg nog wat honing 🍯 toe of vanille aroma

Rating: 5 sterren
2 stemmen