
Koolhydraatarme Vanille cake met appel
Super lekkere smeuïge vanille cake met stukjes appel. Makkelijk te maken met een paar ingrediënten en zonder keukenmachine. Lekker als tussendoortje!
Ingrediënten: (12 plakjes)
200 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
Snufje zout
1 appel
250 gram vanille kwark
40 ml olijfolie
30 gram ongezouten roomboter
3 eieren
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de roomboter in een steelpan en zet even apart. Meng de eieren, olijfolie en de vanille kwark en roer dan de gesmolten boter door het beslag. Voeg de amandelmeel, bakpoeder en snufje zout toe en roer goed door elkaar. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en voeg stukjes appel toe aan de bovenkant van het beslag. Druk de stukjes appel een beetje in. Zet de cake voor 55 minuten in de oven en dek de cake de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Tip
Verpak de cake luchtdicht in aluminiumfolie of in een cakeblik en zet niet in de koelkast zodat de cake niet droog wordt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb