Monchou met koekkruimel bodem

Dit toetje viel erg in de smaak dat ik het graag met jullie deel.

Het bevat slechts 5 gram koolhydraten

Ingrediënten:

5 porties

Koekbodem

35 gram roomboter, 75 gram amandelmeel, 30 gram gebroken lijnzaad, 1 eiwit, 1 tl kaneel,  1 tl koekkruiden, zoetstof

Monchou

100 gram MonChou, 200 gram kwark, 50 ml amandelmelk, zoetstof naar smaak, aardbeien of andere bosvruchten

Zo maak je het

Verwarm de oven op 170 graden. Meng alles van de koekbodem in een kom, roer alles goed door elkaar en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kruimels krokant zijn.

Meng ondertussen de MonChou, kwark en amandelmelk met wat zoetstof door elkaar. Snijd de aardbeien alvast in partjes.

Haal de koekkruimels uit de oven en laat afkoelen, dan worden ze nog wat krokanter. Breek eventueel nog in kleine stukjes als het aan elkaar vast zit.

Zet de dessertglaasjes klaar en doe in ieder glaasje een flinke eetlepel koekkruimels. Verdeel daarna het mengsel van monchou over de glaasjes en als laatste de aardbeien. Garneer eventueel met wat verse munt.

 

Tip

De koekkruimels die je over hebt kun je bewaren voor de volgende ochtend in je yoghurt.

Smullen maar!

Rating: 5 sterren
1 stem