
Gezonde Hachee met liefde en geduld
In veel hachee recepten wordt er bloem en suiker gebruikt om de saus te binden en de smaak te versterken. Hierdoor bevat de hachee onnodig veel koolhydraten. Dit hachee recept is koolhydraatarm en helemaal vers. Geen zakjes of toegevoegde suikers, maar een simpel en gezond gerecht op basis van verse producten. De voorverpakte kruidenmixen in de supermarkt zijn vaak volgestopt met toegevoegde suikers en/of bindmiddel.
Ingrediënten:
750 gram magere runderlappen, 2 tomaten, 2 el tomatenpuree, 2 uien, 2 tenen knoflook, 25gram ongezouten roomboter,
3 el rode wijn azijn, 1 el appelcider azijn, 1 runderbouillon, 1 tl chilipoeder, 1 tl oregano, 1 tl tijm, 3 laurierblaadjes, water
1 eetlepel appelstroop
Zo maak je het
Snijd het vlees in stukken, vervolgens de uien, tomaten en knoflook.
Smelt de boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Haal de pan van het vuur.
Bak in een braadpan de uien, tomaten en knoflook. Voeg daarna het vlees en de rest van de kruiden/ingrediënten toe. Bak alles even mee en blus af met hete bouillon. Het vlees moet net onder staan.
Nu is het een kwestie van geduld hebben en af en toe roeren en water bijvoegen zodat het niet aankoekt en het vlees altijd voorzien wordt van een laagje vocht.
Ik heb het vlees 6 uur laten stoven en ben steeds gaan roeren en elke keer wat water toegevoegd.
Tip
Heerlijk met rode kool, zelfgemaakte appelmoes en bloemkoolpuree.


Maak jouw eigen website met JouwWeb