
Ontbijt crumble met fruit
Crumble, of krokante kruimels, wij zijn er gek op. Ik maak de crumble dan ook met liefde voor mijn man en zoon. Gezond smullen kun je niet vroeg genoeg leren!
Deze lekkere krokante kruimels zijn heerlijk op yoghurt met vers fruit.
Je kunt op verschillende manieren crumble maken. Dit kan bijvoorbeeld met amandelmeel en havermout of met zaden, pitten en kokosrasp.
Ik heb crumble gemaakt met amandelmeel. Ben je benieuwd en wil je zelf crumble maken?
Ingrediënten: (5 porties)
35 gram roomboter
75 gram amandelmeel
30 gram gebroken lijnzaad
1 eiwit
1 tl kaneel
1 tl koekkruiden
Voor de zoetliefhebbers zoetstof
Zo maak je het
Verwarm de oven op 170 graden. Meng alles in een kom, roer goed door elkaar en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kruimels krokant zijn. Haal de koekkruimels uit de oven en laat afkoelen. Breek eventueel nog in kleine stukjes.
Tip
De crumble is 3 dagen te bewaren in een weckpotje of ander vershoudbakje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb