Gezonde Bananencake

 

Ingrediënten:

3 rijpe bananen
3 eieren 
150 gram havermoutmeel
50 gram Griekse yoghurt
1,5 theelepel bakpoeder 
1,5 theelepel kaneel
2 handjes rozijnen 
1 appel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170°C. Mix de eieren in een kom en doe vervolgens de geprakte bananen en Griekse yoghurt erbij. Meng in een andere kom de havermoutmeel, kaneel en bakpoeder en meng dit met de kom met eieren, geprakte bananen en Griekse yoghurt. Laat de rozijnen even wellen in water en maak deze goed droog. Roer de rozijnen (en eventueel andere favoriete ingrediënten ) door het beslag en giet het in een ingevette bakvorm. Als laatste doe je de stukjes appel bovenop en druk deze een beetje in.
Zet het bananenbrood 50 minuten in de oven op 170 graden en smullen maar.

Tip

Maak deze gezonde bananenbrood in een handomdraai met een keukenmachine!
De bananen kun je prakken met een vork, een staafmixer of een blender. Ik gebruik meestal een vork en rijpe bananen. Hoe rijper des te makkelijker het is om de bananen te prakken en hoe lekkerder je bananenbrood.
Om het brood er na afloop goed uit te krijgen vet een cakeblik in en bekleed dit vervolgens met bakpapier welke ik eerst nat maak. Op die manier blijft het bakpapier goed zitten en krijg je het bananenbrood er ongetwijfeld ook weer goed uit.
Verpak de cake luchtdicht in folie en bewaar in de vriezer.

Variatie

Vervang de rozijnen door bosbessen, frambozen, donkere chocolade en walnoten voor een frisse bananenbrood of maak een speculaas/ chocolade bananenbrood door het toevoegen van cacao en speculaas 😋 

 

Rating: 5 sterren
1 stem