
Kwarkcake met frambozen
Ingrediënten:
150 gram havermoutmeel
500 gram magere kwark
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
3 theelepels vanille aroma
150 gram frambozen
1 citroen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de eieren met de magere kwark. Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg vervolgens de havermoutmeel, bakpoeder, vanille aroma, citroensap en rasp van het citroenschil met een garde of vork toe aan de kom met eieren en magere kwark.
Voeg de helft van de frambozen toe aan het beslag en giet alles in een ingevette cakevorm. Als laatste voeg je de andere helft van de frambozen toe aan de bovenkant van het beslag.
Zet de cake 45 minuten in de oven.
Tip
Ook lekker met blauwe bessen!
Verpak de cake luchtdicht in folie en bewaar in de vriezer.
Maak jouw eigen website met JouwWeb