Gehaktschotel met Broccoli & Bloemkool


Het smaakt niet alleen lekker. Maar het bevat ook verschillende belangrijke voedingsstoffen en je maakt het nog eens snel klaar ook.


Ingrediënten:

3 tot 4 personen

1 kleine bloemkool 
1 grote broccoli 
400 g rundergehakt 
1 tl zout 
1/4 tl peper 
1/2 tl chilipoeder 
4 tl gerookte paprikapoeder 
1 teen knoflook 
ui 

Kaas/roomsaus: 

250 ml kookroom  

125 gram crème fraiche 

50 ml slagroom  
200 g geraspte mozzarella kaas  
1 tl zout  
1/4 tl peper 
1 medium ei

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in. Snijd de bloemkool en broccoli in stukjes. Kook de stukjes tot ze beetgaar zijn ca 15 minuten. Laat goed uitlekken.

Bak het gehakt rul in een koekenpan en bak dan de ui en knoflook even mee. Voeg zout, peper, chilipoeder, gerookte paprikapoeder toe aan het gehakt en meng goed door elkaar.

Meng in een kom de crème fraîche, kookroom, slagroom, 100 gram geraspte kaas, zout, peper en ei.

Doe vervolgens de bloemkool en broccoli in de ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt er gelijkmatig over en giet het kaas/roommengsel erover. De rest van de geraspte kaas strooi je over de gehaktschotel.

Bak ca. 20/25 minuten tot de bovenkant goudbruin is geworden op 180 graden.

Rating: 5 sterren
1 stem

Maak jouw eigen website met JouwWeb