
Volkoren penne met kip en broccoli-erwten pesto
Op zoek naar een pasta boordevol groente die ook nog eens snel klaar is? Maak dan deze heerlijke pasta met broccoli-erwten pesto en kip. Een aanrader voor kinderen die moeite hebben met groente eten. De doperwten zorgen voor een romige lichtzoete smaak waar kinderen dol op zijn!
Ingrediënten: (4 porties)
300 gram diepvries erwten
1 grote broccoli (400 gram)
2 knoflooktenen
2 kleine rode uien
400 gram kipfilet
2 handen pijnboompitten
200 gram parmezaanse kaas
400 gram volkoren penne
Olijfolie
Zout en peper
Optioneel: zongedroogde tomaten of cherry tomaten
Zo maak je het
Kook de broccoli ongeveer in 10 minuten beetgaar. Bewaar een beetje kookvocht en giet af. Breng een ruime pan met water aan de kook en bereid de volkoren penne volgens aanwijzing op de verpakking. Meng de doperwten met de helft van de voorgekookte broccoli, 2 geperste knoflooktenen, 150 gram geraspte parmezaanse kaas, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde pesto. Snijd de uien in halve ringen en bak de kip goudbruin. Roerbak de uien even kort met de kip mee en voeg dan de zelfgemaakte broccoli-doperwten pesto en de andere helft van de voorgekookte broccoli toe aan de pan met kip en ui. Voeg naar smaak zout en peper en eventueel kookvocht toe tot de juiste dikte. Giet de volkoren penne af en meng deze met de broccoli-erwten pesto met kip. Garneer met de rest van de parmezaande kaas.
Tip
Bewaar kookvocht en voeg dit toe tot de gewenste dikte van de pesto.
Voeg eventueel zongedroogde tomaten of cherry tomaten toe.
Vervang de kip door vegetarische kip voor een vegetarische variant.

Maak jouw eigen website met JouwWeb