
Marmercake
Ingrediënten:
100 gram amandelmeel
100 gram havermoutmeel
2 rijpe bananen
250 gram Griekse yoghurt
2 eieren
3 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
2 el cacaopoeder
3 theelepels vanille aroma
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170°C. Prak de bananen en meng in een kom met de eieren en Griekse yoghurt. Meng de amandelmeel, havermoutmeel, bakpoeder, kaneel en 1 theelepel vanille aroma door de kom met bananen, eieren en Griekse yoghurt.
Verdeel het beslag over twee kommen. Van het ene beslag maak je chocola door twee eetlepels cacaopoeder toe te voegen en stukjes pure chocola (85% cacao reep). Van het andere beslag maak je vanille door 2 theelepels vanille aroma toe te voegen. Meng het beslag van chocola en vanille voorzichtig om en om in een ingevette cakevorm zodat je marmer krijgt.
Bak de marmercake 50 minuten in de oven op 170 graden.
Tip
Maak dit recept in een handomdraai met een keukenmachine!
Verdeel het beslag in een muffin bakvorm. Met dit beslag maak je 12 muffins. Let op: zet voor 25 minuten in de oven op 200 graden.
Controleer met een satéprikker of de muffins goed zijn.
Verpak de cake luchtdicht in folie en bewaar in de vriezer.


Maak jouw eigen website met JouwWeb