
Havermout appelcake uit de oven 🍎
Een heerlijk gezond appeltaartje als tussendoortje, ontbijt of in de lunchtrommel van de kids.
Ik heb mij laten inspireren door het recept van Laura | I'ts a Food Life.
Ingrediënten:
90 gram havermout
300 milliliter (amandel)melk
2 theelepels chiazaad
2 theelepels lijnzaad
2 zoete appels
80 gram rozijnen
2 theelepels kaneelpoeder
1,5 theelepel vanille aroma
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout met de (amandel)melk, vanille aroma en de zaadjes. Schil en snijd de appel in kleine stukjes. Voeg de appel en rozijnen toe aan de melk en roer er naar smaak het kaneelpoeder toe. Meng goed en schep in een ingevette cakevorm. Bak appelcake 40 minuten in de oven.
Tip
Zet de laatste 2 minuten de grill aan zodat de cake een knapperig korstje krijgt.
Als je wat minder koolhydraten in het appeltaartje wilt hebben kun je de rozijnen weglaten of vervangen door ander fruit of noten!
Heerlijk met zelfgemaakte (suikervrije) slagroom.
Verpak luchtdicht in folie en bewaar in de vriezer.

Maak jouw eigen website met JouwWeb